Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

~kehilangan~

ari ahad aritu, waktu aku ade kat kg, aku dikejutkan dengan brite yg kawan2 aku excident area2 sg miang. dan lg mgejutkan, kwan aku dr aku skola rendah aku knal die., AKMAL NAIM telah pun meninggal dunia. Ya ALLAH, seorg lagi kawan aku telah meninggalkan alam yang fana ini. Diorg dalam pjalanan ke rumah kawan ktorg, sbb ade kenduri, tp kereta yg dipandu terbabas, dan teruk.. ade 4 org dalm tu, arwah, dan 3 kwan2 aku yg len. sorg, danial, koma. sorg lg, iwan, limpa kene buang, n sorg lg halim, patah tangan. skang ni, sume orang msih lg trase kehilangan arwah. die, sprinter baik punye kat skolah. slalu dpt tempat yg agak bes la..umah merah.. serai ape x ingat..sejati kot. men bola, smpai peringakat asia. aku knal die dr aku skolah rendah. bdk2 sukan pekan msti knal punye die tu. kat skola menengah aku x bp on sgt ngan die. sbb kelas lain. so, aku x bpe amek port sgt pasal die. tp parent ktorg kenal la each other, sbb mak ktorg men netbol sme2 dlu. ari ni, aku still lg tringat arwah. ma…

lampu~~

haaaa..agak2 korang dapat teka x ape yg aku nk tulis kali ni? mesti arr pasal lampu.. aku x nafikan la.. Lampu mmg penting dalam hidup kite ni..kalo x ade lampu a.k.a cahaya, cemana la kite nak nampak lembu melintas jalan tengah2 malam, nak belajar, n so on.. tp yg aku geram nye, lampu kereta yg tinggi (high beam), lampu yg ceme (dalam situasi ni, malap) sebelah dgn kereta yg pasang spotlight bnyak2, mengalahkan dataran merdeka tu.. haaaa, yang tu aku x pueh ati. sebab nye, menyilaukan pandangan pemandu2 lain. contoh nye la kan.. ari jumat ari tu, aku nak g segamat, ambek adik aku, die ttggal bas, lalu la kat highway tun abd razak tu.. ade la drivers yang x sdo diri dan x berperikemanusiaan x bg trun high beam tu..(ak x tau la ayat aku btol ke x).. pergh..silau yg amat.. boleh mengundang kecelakaan di jalan raya. so, sbgai balasan, aku biar kan je hi beam tu..amek ko.. baru la adil kan?? Lg 1, pasal lampu yg ceme sebelah tu, mengelirukan yg tu. Sebab, kite teragak2, lampu tu, lmpu mot…

kite kawan..

“Kite kawan kan? Sayang ko.”
“Kite kawan..”

Ayat ats ni. Aku rase agak tersentuh.. sbb peluang untuk aku dptkan die..mmg da ttup. So.. what else to say.. em..td bnyak bnde aku nk tlis.. skang xde plak.. tp xpe la.. yg penting ktorg still lg kawan.. dan selama nya akan kawan… at first..rase disappointed skit la.. but, which one is the worst? Same ade x kawan lgsung ngan die? Atau pon kwan dgn pasaan yg meruntun jiwa.. hahaha.. aku lg suka kwan ngan die walopon ati aku ni rase sakit.. lgpon aku nak suro die dpt kan dean list..at least skali. So, kne jgak la kawan ngan die..ajak die study same. Aku plak da bese study ngan die. Sem depan mmg kne struggle la, sbb subjek agak tough. Emm..perlu ke aku mention nme die kat sni? I bet, ade yg tau kot..sape2 yg ade bc blog aku ni. Hahah.. em..sekian dr budak ribena…

“Ye, kite kawan. We will always be. Insya ALLAH..”

~aku~

wah..aku da ade blog..tp x tau nak gune cmane..hihi.. saje gatal2... sbb dok umah asik tgok katun je.. hihi.. well... for those viewers.. welcome to coretan budak ribena!!!!! name pnoh nursyazana bt. muhammad khalil.. born on 6th january 1990 @ perlis.. ank sulung dr 5 adik bradik... rite now im staying at Pekan, Pahang.. parents keje... mls nk tlis sbb pnjg..hihi.. sye bdak yg easy to get along with.. some people said i ni 'idong tggi'..hehehe.. mmg la sbb x knal kan... kelaka.. keras tp kdg2 senang gak tmpah air mata kasih..mostly about friendship la.. then..sye suka tengok BOLA!!!! sy lebih sng dgn bdk laki sbb diorg x bnyak msuk kedai yg ade dlm shopping complex.. sorry ladies!! em..yg ni je kot...