Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

nak org yg syg aku ke atau org yg aku sayang??

huh..da lme kot x online.. sebab skang aku da msuk sem baru. dapat plak asrama bapak punye tinggi.. tingkat 5 nuh.. siot.. skang plak tengah pening mne 1 aku nak buat jd kekasih hati.. nak org yg sayng aku atau org yg aku sayang. some people said, plih la org yg sayng kite tu.. lebih tjamin. wktu cuti aritu aku ade bkwan dgn sorg bdk ni.. bes la..sbb die sweet.. n now ktorg da mluahkan pasaan masing2.. die sayang aku..aku sayang die jgak.. tp, baru arini plak, kwan aku yg da lme aku tggu die, ptus dgn mwe die. so skang ni aku tgah blur, aku nk trus kan syg aku kat yg baru ni, atau aku nk plih kwan aku yg bru ptus tu.. aku sayng dua2..

buli

mesti korg ade dengo yg pasal budak MTD mati kena buli tu kan? name die Mohammad naim, 16 tahun. die buat tekan tubi selepas dusuruh oleh senior die, then tgah syok die buat punishment tu, senior die tendang perot die. die cuba untuk berdiri selepas itu, tp gagal seimbang kan baadan die, rebah then kepala terhentak ke lantai then unconcious. die di hantar ke pusat perubatan angkatan tentera sg besi, dan disahkan meninggal dunia pada 1.20 pg. ape yg sye nk ckp kat sni.. pasal hukuman yg diterima oleh sume pembuli2 arwah tu. korg setuju ke budak2 tu kene buang skolah je.. pde aku la.. bdk tu kn hukum bunuh jgak la.. walopon die tu mungkin diklasifikasikan lg sebagai juvana sebab bawah 18 taon. xkan la x pndai pk lg ape implikasi die kalo die buat mcm tu. maybe la some people bpendapat yg buli tu biase la kat boarding school kan.., tp smpi ade org mati?? tu da kne truk tu. ragging kat skola ni purpose die untok knal2 dgn senior2, mesra2 dengan jr. ni tidak..goodbye trus ke bdak tu. sian …