Friday, December 30, 2011

the skyscraper climb


perlu ke exam?

hai peeps!

ujong2 taun mcm ni..sume stgah bz.. 
mak ayah bz dgn preparation ank msuk skolah
soping beg, alat tulis, kasut n sgala bagai.

aku??

exam!!

tp???

xde mood nk stdy lg sbb assignment ak x siap lg~~!!!

oh shit btol..

sem lepas azam..nk mule stdy dr awal..tp,

HAMPEH.

melepaskan btuk di tangga btol!

dan skarang..

em..satu ape pon x stdy lg..

ps:nk suro UMT buang wifi bole?? mls nk study pon nk update kat fb??

Monday, December 26, 2011

seba med,revlon n herbalife

hohoho..slamat mnymbut ari krismas kpd yg mnganut agama kristian..
UMT cuti smpi ari ahad.. so, ak decide nk blik umah..
tp x blik umah sgt la..g kontan je..
ahha..mcm umah aku kat kontan je.

ak bli pncucui muka baru..
seba med name die..

baru je dua ari pki..ak da nmpak keberksanan beliau.
ak jnji kali ni, nk pki cleanser ni smpi hbes..kikiki~ 
tibe tjumpe plak loreal punye eye shadow..(ke revlon?)
walaweeii..
arga pon bole than..bole la nk bli sem dpan.. 
*salah gune ptptn
hahaha..

ha..lg 1 nk bli herbalife..
sbb nk krus =p

p/s: oh..ak rindu kwan aku yg kat labuan tu..hehe.. tlong jgn geli~

Tuesday, December 20, 2011

komplen

idop kite..manusia ni..penuh dengan komplen..
sume x perfect..
mkn komplen.,
msuk tndas komplen..
sume lah..

ak pon jnis yg suke komplen jgak..
contohnye..
komplen kat org yg megomplen..hahahaha..

kat u aku, org tbang pokok pon diorg komplen..
panaslah..xde keje nk cr keje la...bagai2..
pdhal diorg x sedar, yg tu untuk kebhgiaan student jgak..
hasilnya nti, pokok akan jd lebih reendang dan teduh..
bole la lepak2 kat kusi bwh pokok tu..

pasal paking..yg tu pon org komplen..
yg ni ak pon komplen jgak..*even ak xde transport
jaoh kot,,tmpat paking berpusat..
ibarat ko nk g teruntum kat kuantan tu, tp ko paking kat hospital kontan..
wtf??

dataran kat kompleks sukan tu, buat la petak paking proper skit..
so xde la bdk2 paking ikot suke ati diorg je..
ade la space kalo bas nk pusing *yg ni la point utama sbnarnye knape x bg student paking

pasal kolam renang maintenance pon nk komplen..
dah..bnde tu ntah2 da ade schedule..bile nk kene maintenance..
bole plak tbe2 salahkan staf??
xphm aku..

kmudahan kompleks sukan..
contohnye..court badminton.
ade 5 court, dr yg aku dengar: 3 untuk staf, 2 untuk student..
ngek..staf ke yg blajar kat umt ni??
tp pd aku...mungkin ade ari2 die kot..
bkn ari2 kne conquer dek staf..ye dok?

ingat la sume mahasiswa..pkir la dlu sebelom anda mengutarakan komplen anda~

Monday, December 19, 2011

expect the unexpected

mmg x sume yg kite nk kite dpt..

tp..
am i expecting too much?

Friday, December 16, 2011

monsoon di umt

salam..kesian kat kawan aku..
ak baru tahu cerita ni,,
lepas kwan aku lg sorg dtg blik, n tnjuk kat aku fb seorng perempuan..

tibe2 ak rase ksian kat ex kpade pakwe perempuan tu..
ex die, kwan ak..(yg mule2 td)

be strong girl..
u deserve much better~

Sunday, December 11, 2011

hahahaha





- Anak : Ayoh, mok mintok CERAI

Ayah: haaaaa? (terus pegi dapur) Syg!!!bakpe sayang sanggup wat abg gini ha??. doh la 


suruh anok tolong kabo!!!.

Emak: Mende gok mung ni abang eh,rezak guh,xau bende duk bleber!!

Ayah : Pende mende2!! doh sayang mitok CERAI tu bakpe?pende saloh abang??

Emak : Akit pale guh la abang nim,mecot xau kaler.Sayang mitok SERAI lar bukannye CERAI.


 Dah2 r,g amik serai nung,sayang nok gulai ikang pulok nim..kang lambat masok bleber


 pulok ke sayang

Ayah : Adehhhh,x ingat staram anok kite cakap PELAT op!!

it's getting...

sedikit kecewa..xpon..kecik hati ade jgk...
 jalan2..g youngpreneurs..
 da lme jgk la kitorg x kuar jaln same2..
 just the two of us..
 tp bdk2 mnjual tu da ttp la plak gerai..
 so ak ajk la..g icity made in KT.. 
sementara nk tggu bola main pkol 11..

 ade la rodblock kat simpang pasar payang dr kg cina.. 
lpas cek roadtax blake, trus la gerak ke tman icity..
 then die ckp, kalo msuk tmn ni, kn lalu balik kot rodblock..
 then, die trus je,,xkona pon..
 kat situ ak da mcm sikit kiciwa..

 ok..msih lg sabar..
 die ajk g tamn waterfront tu..
 ak diam je..
 ak assume die phm ak pnye pasaan mcm ni.. 
tp die trus.. trus blik umt.. 
xmsuk pon tmn yg die ajk tu.. 

 acting cool..beb.. 
dlm ati aku..kalo da btol nk ajk g tmn tu, msuk je la..

 ni ak nk bgtau sume readers ye.. 
 perempuan selalu nye kalo die nk ape2,
 atau sakit ati ape,
 die xkan ckp..
so u, men, hv to figure out urself.. ask urself, eh knape tbe2 makwe ak jd bengong plak ni?
 jgn nk menafikan la bnde ni. jgn pertikaikan.. 
ALLAH da jdikan kite saling melengkapi.. 
so? yg tu x mmpu pikir?

 smbung blik kisah td.. 
otw blik singgah kedai mkn.. ak mkn nsik die sbb pedas..
die x thn. sikit pon ak x bckp dgn die..
 gasak..
 online je gune fesbuk..(free WIFI) 
die ajk g tgok bola..
 at first, ak stju.. tp mmndg ak xde mood da nk g mne2..
 ak suro die anta aku blik trus pastu. 
liverpul xtgok, manu pon xtgok..
 it is fair isnt it..
 so here i am.. 
 in conclusion
 "kdit xde..lupa nk topup..sori la, mmg x larat" 
 xlarat makes me frustrated.. 
 *sory joe,,jmpe korg td msm je..

 i go wherever u ask me to, whenever u want me to.. but u?

Wednesday, November 23, 2011

optical illusion

ape yg korg nmpak?? ade ape2 x??? wel..ap yg korg nmpak bkn la sort of predator atau ape2..tp liu bolin, also known as "China's Invisible Man".. jom tgok gmbar camouflage die lg..

Friday, November 18, 2011

borderless

kelas yg tiada sempadan

Thursday, November 10, 2011

misteri jln lama

Cerita ni berlaku kira-kira sebulan lepas berhampiran Karak. Suatu malam, seorang lelaki memandu kereta dari KL menuju Kuantan dan dia membuat keputusan untuk tidak melalui LPT kerana mahu menikmati pemandangan sepanjang jalan lama. Malang menimpa, keretanya tiba-tiba rosak dan dia terperangkap di sebuah jalan sunyi. Di kiri kanannya hutan. Hujan turun dengan lebat dan hari bertambah gelap. Masa berlalu, namun masih tiada sebuah kereta pun yang lalu. Dia membuat keputusan untuk berjalan kaki ke pekan paling hampir. Akhirnya setelah lama berjalan kaki, dia melihat sebuah kereta menghala ke arahnya. Kereta tersebut bergerak perlahan dan akhirnya sampai di sisinya. Tanpa berfikir panjang dia terus membuka pintu dan duduk di seat belakang. Gembira kerana diselamatkan dari kesejukan dan kepekatan malam. Dia pun mahu mengucapkan terima kasih kepada orang yang telah menyelamatkannya.. membongkokkan badannya ke hadapan. Alangkah terkejutnya lelaki tersebut kerana kerana kereta tersebut tiada pemandu!!!! Walaupun kereta tersebut tiada pemandu, tanpa kedengaran bunyi enjin namun ianya masih lagi bergerak perlahan. Dari cahaya lampu kereta itu, lelaki tersebut melihat satu selekoh tajam di hadapan. . Dia yang menggigil ketakutan tak henti-henti memanjatkan doa kepada tuhan. Ya Allah, ampunilah diriku dan selamatkanlah diriku dari jatuh ke dalam gaung di hadapan!!! Ketika dia masih lagi dalam ketakutan dan terkejut, kereta tersebut tiba di selekoh dan tidak semena-mena muncullah satu tangan dari tingkap kereta dan memulas stering kereta tersebut. Maka bertambahlah ketakutan di dalam dirinya. Dirasakan dirinya hampir lumpuh dan lemah longlai kerana ketakutan yang amat sangat. Di kejauhan dia ternampak cahaya lampu dari pekan di hadapan. Dengan saki baki kekuatan yang ada dalam dirinya, dia menggagahkan dirinya melompat keluar dari kereta tersebut dan berlari sekuat hati ke pekan itu. Akhirnya dia berhenti di sebuah kopitiam dan memesan minuman. Setelah melepaskan lelahnya, dia mula bercerita mengenai pengalamannya tadi kepada beberapa orang yang ada di kopitiam tersebut. Keadaan di dalam kopitiam tersebut sunyi dan sepi mendengarkan cerita lelaki tersebut. Tiba-tiba kopitiam tersebut dimasuki oleh dua orang Nigeria, Joshua dan Nigel. Joshua menundingkan jarinya kepada lelaki tersebut dan berkata…. “Look Nigel – that’s the idiot who got into our car when we were pushing it.

Wednesday, November 2, 2011

xlawa

post kali ni pasal 

'muka aku'

isk..ak x tau da nk buat ape, nk pki pncuci muke brand ape, nk buat ape2 la..

bli mhal2 *clinelle* naik jerawat..nseb bek org blikan..

kn blik ke neutrogena kot..

ke oxy?

grup vs individu

kalo bhagian asgmnet ko aku jgak kne buat..

kalo refernce ntok information yg ko cilok dr mne2 ntah pon aku yg kne list..





bek ak sorg je buat!!!!!

Saturday, October 29, 2011

perubahan

sekarang sudah musim monsun di pantai timur. ia selalu berlaku dr bulan november hingga mac.. angin bertiup dr arah tmur laut. selalunye angin ni bertiup dlm 10 hingga 20 knot, yg dibawa dari siberia. musim ni slalunye ujan lebat yg bole mendatangkan banjir besar. td ak lunch kat kdai papuprak kat tpi pntai tok jembal, blakang UMT ni.. ombak bole than la besar nye... awan pon dok berarak kelabu je,. yg aku prasan, pantai tu makin truk terhakis.. speperti biase.,kite tgok gmbo~~ zooommmm

layu di tasik masin
tapak lame pndok pakcik2 nelayan
tapak baru..kne renovate blik
xdpt dselamatkan lg
siap ade sight seeing chair lg
nelayan skang x g tgkap ikan dah..alih pndok je..  



lame2 nti,,kdai makn yg kitorg slalu pegi pon kn pndah agak nye..emm.. k bai..

Friday, October 28, 2011

set fire to the rain

sudah2 la syok sendiri~

Wednesday, October 26, 2011

la hoooottttt springs

assalamualaikum.. smlm kitorang g La Hot spring..besut.. bertolak pkol 4ptg..balik 1 pg..wohoo.. ahli rombongan adalah joe, aku,pendi,ali and man.. di samping itu,,,kitorg amek buah rmbutan kat umah long.. n makn sate jabi..sedap wooo.. jom..usha gmbo,,..
ni la hot springs waktu siang.. fyi, hot springs ni, temperature range die dlm 45-49 degree.. *tp knape ak rase mcm pns sgt eh? mcm lebih je..* air pnas ni mngandungi sulfur yang dikatakan bole menyembuh penyakit la.. wallahualam.




ni la tarzan yg petik rmbutan

rmbutan yg berjaya dikumpul
bersauna
muke thn pnas..
air sejuk plak


berebut nk msuk kamera
5 jejaka=5 bucu bintang 

happy ending~ 

thats how i spend my deepavali break.. how abt u??
happy deepavali!

Monday, October 24, 2011

terdesak..

same je mcm atas..



terdesak

Tuesday, October 18, 2011

aishiteru

bile aku serabot ke..marah kat org..emo x tntu hala, gmbira atau ape2 pon lah..

ak suke tlis dlm blog..
perasan x post aku sume mcm org x siuman?

ak bkn nk mengarah org..
jauh skali nk cr pasal dgn org..
lg jauh bile nk buat org yg aku syg tu sakit ati.

tp manusia..xlari dr ksilapan..merangkak pon x bole..
ade je kesilapan manusia buat.

maaf andai pesanan dr ak 'yg-amat-risaukan-kselamatan-org-kesygan' ni mbuatkan kamu rase kamu diarah..

not meant to~

Monday, October 17, 2011

approved!!

setelah berbincang..

approved!!

sorry seems to the hardest word in the world!!!

Sunday, October 16, 2011

ak pon bole marah

update kali ni, ak gne htc chacha..canggih woo.. da..bbalik kpde prkre sbnar ak nk cte.. ari ni.. ade org? plak bt ak marahp..sntap btol.. tggu pnye la lme kat cf.. bile tpon x agkat.. ok fine..mndi.. bole bc paper plak..hu..xbole trime.. bile smpi cf..ak bt muke x pueh ati la..lantak le.. ajk die beli mknn as it is lunch already.. 'g la..da mkn da'... huuu~2xsakit ati ari ni.. now..msih lg tggu sory dr die.. smpi mlm ni ak nk bt muke.. ade ak pduli?

tes..1 2 3..

minggu ni ade due tes..

xtau le smpat x study..



sigh~

Saturday, October 8, 2011

sunburn vs air cond

ak x nmpak pon ko kat tgh pnas.

so...putih kekal putih..

itam makin itam..

f**K


im okay~

Thursday, September 29, 2011

twice~

it is the 2nd time u thought about being alone~ u r mad at me..

well, i never thought of that, whenever wherever whatever,..

never~

Thursday, September 22, 2011

one and only

So I dare you to let me be all, the one and only
I promise I'm worthy to hold in your arms
So come on and give me the chance
To prove up I'm the one who can
Walk them miles until the air starts
Come and give me the chance
To prove that I'm the one who can
Walk them miles until the end starts.



timoxy barbubetenol~

dlm 2 3 ari ni..ak x tau la ape yg x kne..de[ression..tension kot sbb kelas blmbak, asgnment x buat, nk pk tjuk pita..huhu..

xpon ni sindrom past menstrual.. *org slalu premenstrual syndrome*
asik nk mrah2 je..ade je bnde x kne..
sigh~ksian sape 2 yg kn mrah dgn aku..huhu..

sory ye kengkawan..

Thursday, September 15, 2011

customers always right

td ak g giant..sbb iman kwn aku nk bli bntal..
so ak pon ajk pendi g skali, sbb alang2 ak ingt nk bli trek suit n tiket nk blik umah sok.

smpi giant, mule2 cr la bntal iman, then g cr trek suit..tp xde plak yg bknan. tringat plak ak xde brus bsuh bju.

then g byar.. cashier tu bole plak kate, yg ni xbole scan sbb xde price tag tu..soh ak plak g cri sndri..

hoi..ko tu pkerja, aku customer, pehal lak aku kn cri sndri??? gj ko ntok ape?? suro customer g amek brg yg ade price tag?? aaahh...lemok ka...!!!!!

Thursday, September 8, 2011

raya raya 2

setelah sebulan berpose..tibe la ari yg dinanti2 kan sgt especially for children sbb dpt duet rya...

ak bese2 je nk celebrate..excited sbb blik kg jmpe sedare mare je..

tgok gmbar lah..

buke pose rmai2

salam..salam..

penat msk lemang..untung la~

cucu2 che ah

sume fmily

mama n abah

anak2 yg cntik dan comel~

adik n mirol

bersama model sluar dlm.. :)

Wednesday, September 7, 2011

raya raya 1

kitorg bertolak ke kg halaman yakni perlis, pada hari sabtu 27hb 8 atas sbb yg x dpt dielakkan..
ahhh..usha gmbar je la..

bright shining sky


adik aku yg teramat lena tdur


majlis bke pose d rnr


setelah 9 jam..smpi la di umah kg aku..
kg surau, utan aji, perlis indera kayanagn!
sory, yg ni xde gmbo..

Saturday, August 27, 2011

just dont~



in this life, never expect a reward for your patience..

because..



of course u dont want others to say that u like to bring up the good deeds u have done..

Sunday, August 21, 2011

hak cipta terpelihara

mlm ni terfikir,




do i deserve him?

layakkah ak untuk die?

he seems lot more better if being with somebody else..


Sunday, August 14, 2011

buke pose yg bes~

smlm berlgsung nye 1 acara, berbuke pose dgn bdk2 skola intep.
sort like small reunion la..
rmai jgk yg dtg..

aina,
ila mohari,
tasa,
jaja,
pitah,
mar,
yol,
pejang,
nazrin uyop,
adam,
paez noor,
shuk,
haziq

jom, tgok gmbar~

pdg mpk

tggu lane kat premium

wan bear

nur sumenye


adam n shuk

beruang takot dgn lmbu

ni lah sume org yg mmeriahkan acara ni~!!

smoge friendship ni last forever~
jgan ada dengki!!


Wednesday, August 10, 2011

it's not i dont understand u~

called u at 3.30 am, to wake u up,
just thinking u were not awake
but u were not picking up the phone,
awake until 5, thought u will text me
"honey, i just woke up"

but,
silence~

call again, "im working now"

half mad, text him, u better tell me if u r awake, next time..

i woke up late, got to be a lil bit rush, please understand..

i wont be bother calling u to make myself clear that u were already awake to do ur work!



Friday, August 5, 2011

anda adalah semua..

em..post arini nk ckp pasl sorg yg mmg mcm sume pada aku..
sje nk tlis in malay, sbb i think in english, u are everyting tu mcm gedik sgt..hahaha.

so.. teng..teng..teNg..

MOHD AFFENDIE MOHD NOOR,
awk ade lah sorg

abg,
kwn,
cikgu,
perancang kewangan,
pemandu moto(?),
pendengar yg setia,
sometimes punchbag!
diving buddy ,
pelawak yg comel,
budak2,
org yg mmg slalu kn beleter.

but most important thing is u are my

"BOO"




Wednesday, August 3, 2011

sorry seems to be the hardest word

yeah..it seems like that to me..

rase marah, tp kn marh balik sbb rase marah tu..(?)

kcik ati pon kn marah..

ye la..ape yg awk ckp tu btol..tp sye x suke ckp pasal tu, n sy terase.

terase pon kn marah.

sy x lyk ke dpt pkataan sory tu?

~all i want is to hear u apologize~

Tuesday, July 26, 2011

homemade chessecake

assalamualaikum..
aritu aku buat cheesecake, resipinye, aku amek dr intenet je..da lme da aku nk upload sbenonye.. tp asik tlupe + line ntenet kne ptong~
hehehe..
jom..blaja..haha..


ini..brg yg ko perlukan,
biskut marrie, butter, 2bj tlur, icing sugar, and the primary ingrdnt, of cos la cheese.
aku gune cream cheese jnis ape ntah..xingt.. em dlm 500g.
aku bli 400g je, sbb xde bajet..heheh..

step 1. the crust.

cairkan 1/2 butter (gune oven sng)
hancurkan lebih krg dlm 25 keping biskut marrie,
gaul biskut yg dhncurkan dgn melted butter td.
then tekapkan (ak x tau la btol ke x pktaan ni) cmpuran td dlm loyang.
then, ltak dlm peti ais, bg die keras.

step 2 the filling

bbuh cream cheese dlm mgkuk beso,
half cup of icing sugar and 2 bj tlur.
then korg kaco gune mixer
step 3 bakar time

curah creamcheese td, atas crust yg korg letak dlm peti ais.
bakar dlm 30-40mint, dlm suhu 170celcius.
jgn lupe pnskan oven dlu tau!

setakat aku buat ni, mnjadi lg. kwan aku pon ckp sedap.
time kaseh nazrin sbb jd juri~

selamat mencuba!!

Sunday, July 24, 2011

mind ur language

damn!

~another u by cromok~

Saturday, July 23, 2011

terkapai-kapai ku kelemasan

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu


Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja..


Friday, July 22, 2011

everything is not innocent

i was not innocent


i was doing something not innocent


not texting you, for the thought that u were too tired of ur fever


i didnt mean to ignore u..


jus want u to rest..


to get well soon..


but, it was not like that..


im the one that think about that..


not from the other side..


Thursday, July 21, 2011

aku rindu korg

waah..xpcye ar..baru g tioman bape hari..


aku rindu diorang?


maybe sebb diorg bFF?haha..


mcm kwan2 pompuan plak~
mlm td diorg da dtg umah, mnum2 kopi, tp nazrin xde la plak~

Monday, July 18, 2011

our 1st anniversary..


well...today is 18th of july 2011..
its been a year we were copuled..
yeeaayyy!!!
alhamdulillah..

erm..da xtau nk tlis ape..

err..ok, happy sgt, sbb bnyk yg kami lalui sleme staon,
there was harsh time sometimes..
tp bese la, nme pon bcinta..

no pain no gain..

syg, sorry for all the kesusahan, kesakitan yg sha buat kat abg.
yet u still stand by me..
giving me chance to be with u again..
I LOVE U