Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

jerawat!!!

aku tau..ramai bdk pompuan or laki la...certain laki.. risau bile ade jerawat tmbuh.. aku pon riso jgak. ye la kan..da la x bpe nk cntik..ade plak jerawat ni.. ade org kaitkn dgn resdung. aku x tau la mcm ne dr segi perubatannye,. tp org2 tua mmg kate gtu..
ini ape yg perlu korg buat kalo ade jerawat kat muka:
1. cuci muka korg dgn pncuci yg 'mild' dan bebas sabun eg neutrogena (ak pki cap ni) 2. syampu rmbut anda hari. jangan ikat rmbut ketat sgt, sbb maybe minyak dr rmbut tu, akn trun ke muka, ini bole mnyumbang kepada muka berminyak. 3. cuba jgn ntok pcit, pegang, cubit garu dll. (pdhal ni yg aku slalu buat) 4. jgn sentuh muka. 5. elakkan dari menggunakan kosmetik yg 'creamy'. sebaliknya, pki yg ade tlis 'non-comedogenic' coz ia terbukti tidak mnyebabkan liang anda tersumbat.

kalo x bkesan jgak, korg g la drug stire, bli la oxy ke, ape2 krim yg ade *kandunganbenzoyl peroxide, sulfur, resorcinol, or salicylic acid. mereka bertindak dengan mbunuh bakteria, mengurangk…

part 2

jambatan gantung
pengarah program
rehat jap..
no caption
journey continued
climbing



xpdc ke gnung brembun.. part 1

tanggal 3hb 2 aritu, first time aku g hiking ke gnung brembun!!! tinggi gnung tu dlm dlm 1000+ je..tp ckup mbuatkan aku patah kaki. xpdc ni dianjurkan oleh bdk2 rakan muda UMT. btolak dr umt dlm pkol 7 pg then smpi kat kaki guning tu dlm pkol 9.30. smpi2 je, bekpes dlu *menikmati mknn yg sdap sbb nti ktorg 3 ari kne msk sndri*, then trus mule pendakian. haa..guide ktorg ialah, en najei, en stoned n mus. (mus tu nsem tau). so, enjoy le gmbo2 yg aku nk upload ni... aku x edit2 pon..mls, so trime le seadenye!
entrance to cemerong
guider kitorg, en najei
geng nautika
dgo taklimat dlu
ujan suda...rintik je..


to be continued~