Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

sebelum tidur

Kate org sebelum tidor kene maafkan semua salah org yg da buat kat kite. ok,aku maafkanlah even byg sory tu x nmpak. masalah yg tmbul ni msalah dr aku ke? dah msej elok2 tibe nak bt bnde lain. siap suro ak tggu sekejap. sekejap la SANGAT. bila ak naik angin, kata aku plik. hbes yg buat ak naik angin tu, x pelik? ak jnis marah, diam je. then mngkin mnangis sebab x thn sgt. bile x taan, i need someone to talk to. tp malangnye x boleh. nasib baik la ade blog ni. kalo x, bole gile ak. hahaha..

harapan setinggi gunung

haaarapan setinggi gunung.
berderai mnjadi debuuuu.

melalut.. main point is.
if u come to see the game,it would be more than enough. seriously. and i wouldnt be like this..

no moral support..hhaha how fool i am to think he would come. and ask him to come..

haha..

enough,jgn bharap sgt.

anger management

i think i should go to anger management workshop. if things turn out wrong, you wished you never knew me.

i can get angry on small things.

angry on not getting what i want,
angry on people being late,
angry on bla bla bla..

yeah i think i should go to the anger management program

is there anyone run this business?

#don't agree to do something that you are not willing to~






training dan pita

aku rasa semester ni agak serabut. training pon x pernah turun. bukan x nak. tapi ade je perkara yang menghalang. aku rase kalau aku cerita pon, ade org yg akan berkata 'eleh alasan xnak turun la tu'. kadang-kadang ada juga terfikir, mungkin berhenti main satu penyelesaian atas semua kecelaruan masa.

PITA.
yg ini pun satu hal jugak. bukan anggap beban, tapi bende yang leceh. mujur juga buat tajuk yg x perlu questionnaire bagai-bagai. aku xtau la sempat ke x aku siapkan minggu ni.
moga ALLAH mudahkan segala urusan.


bukan nak kata

budak junior course kesayangan aku organized satu liga sukan sempena meraikan budak 1st year yang baru masuk dalam semalam dengan ari ni. sukan yg berlangsung ialah bola tampar bagi perempuan dan futsal bagi lelaki. aku x tau futsal sape menang, tp bola tmapr batch aku (final year) dpt tmpat ke 3. hewhewhew..ok la tu..

cuma rase terkilan skit sbb ade student yg ambil ringan tentang program ni,. ada yg balik rumah, ada yg ade ape-ape. aku rase x patot bende ni terjadi sbb org lain da bertungkus-lumus menjayakan program ini, termasuk housemate ak, ain ngan ita. menangis2 diorg suroh kwan diorg main mlm tu. bila mlm ni maen bnyk game, mula la merungut bila nk hbes, lmbt lagi keeee.. susah bila kita je yang bersemangat sedangkan org lain sebaliknya. mungkin ada salah dan silap dari pihak penganjur, tapi kelewatan makluman tak semestinya menjadi penghalang. aku pon lambat diberitahu, tp aku still lg boleh turun. aku faham perasaan diorg bila program kite, tp kawan-kawan amek x kesah.

em..b…

getting into new semester

assalamualaikum..

ari ahad 9 september 2012, bermula la sem ke 7 ijazah sarjana muda sains nautika dan pengangkutan maritim di umt tercinta. xsabar dah aku nak bali ke bumi terengganu.. berjumpa dan berjimba dengan kawan-kawan sekelas serta insan yang tersayang.

dan semestinya kerja yang menanti sekembalinya aku ke umt. contohnya kejohanan bola baling umt, dan juga kerja-kerja sebagai mahasiswa yang diharapkan oleh parents agar berjaya dalam pelajaran. aishh..semakin dekat dengan sem 8, semakin dekat la gelaran pelajar akan terlucut. kadang-kadang terasa ngeri dan cuak bila mengingati alam pekerjaan.

dan baru-baru ni pulak aku dilantik sebagai wakil pelajar pekan di umt.. aiseeehhhh... sebelah kaki dalam arena politik da ni. aku ntah la, nk berkecimpung dalam benda2 politik ni, x brape bes rasenye..

oh... cantik x enset ni


uuuuuuuu...kan2...?? aku berhajat untuk memiliki warna kuning.. aish~~ cntik~

perut masuk angin

boleh plak perut ak berangin-angin lepas berbuka tu..
padahal makan roti je, petua iklan eno semua ak ikot..
jadi jugak..
tambah plak dengan rasa sakit hati ni, mmg double la angin ak..

kalau kau dah xnak percaya kat aku, suka hatilah.
aku x boleh paksa perasaan orang kat aku.
aku x boleh paksa org percayakan aku.
aku x boleh paksa org sayangkan aku.

dah, tdo. smoga esok diri aku lagi tabah dari harini.

bulan puasa bermacam dugaannya

assalamualaikum

sedar x sedar, dah lebih sminggu kita berpuasa. ade yg da tinggal ke? ak belum lg.. akan tiba masanya. tp harap2 jugak ade magik, membolehkan aku puasa penuh. tp dah kalo Allah tetapkan begitu, xkan nak ubah..ye dok?

dalam seminggu ni, banyak kegoyahan perasaan berlaku. jadual hidup berubah.. jadual makan pun berubah. ramai org kata, bulan puasa la, bole kurus. tp pada ak, depend on certain org. kalo da waktu berbuka pon makan mcm x jumpa makanan seminggu, nak kurus guane. ye dok? *eh da 2x ye dok ni

bulan pose ni, pendi bt kuih.. apong name nye. bntuk die mcm karipap, tp xkeras mcm karipap. inti die kaya. wahh..kaya la org yg makan ni. well, emm, perenggan ni da msuk skit ke kesah hati aku.. ntah la, dalam seminggu ni, rase agak tertinggal. sebab die agak bz dalam bussiness die. so, jrg la bermesej. bile die tertido ke ape, ak jadi marah2. ak x tau la knape ak jadi mcm tu,. mmg la ak rase mcm ak ni keji skit, tp, ak pon x fhm la knape jd mcm ni.. (ke PMS?)

ak harap, a…

perah keringat

persiapan untuk masum 2012 mmg agak penat macam haram, tp bes juga.  berat pon da turun >hoho<  makin nak dekat dgn tarikh bertolak ke UTM, makin rasa mcm latihan x ckup.   serius, ak cuak gila..   dgan jari x brape nak elok lg..   team pon mcm x brape nak ade kimia lg.. mslah besar ni..  kalo teammate sndiri x phm movement teammate lain.. parak..parak..  tp maybe bila da ade post mortem semuanya akan dapat diatasi dgan smangat ke-team-an, dan dapat layak ke level yg lagi tggi..  target ktorg taon ni nak g final, sbb coach pon org yg berpengalaman dalam sukan ni, brape tahun da main sukma terengganu..  harapan ak, time game nti jgn la caca marba sangat mcm pasemboq tu.   kawan2, kuatkan semagat, bulatkan tekad!

the one

lepas je ak baca msej yg die anta kat mama mlm tu, terus ak sedar..

ya ALLAH, he is serious about us, about our future, about our life, being together. i never thought that he is planning his future.. being with me.
thanx,

ya ALLAH,
please let us stay in this lovely relationship.

1 tahun, 10 bulan, 24 hari

assalam semua..  merujuk kepada tajuk di atas.. 
 selama itulah kami bertahan..   dan selama itulah pengajaran banyak diperolehi kesabaran, keikhlasan, kasih sayang,   sesungguhnya aku x akan lupa tempoh masa yang agak singkat dalam mengenali hati budi seseorang yang asing dalam hidup..
 dia..  menemani ak dengan penuh kesabaran,   dan kesabaran seseorang itu sememamngnya mempunyai garis sempadan. 
 aku?  dari dulu lagi merasakan yang ak memang x layak untknya..  die jauh lagi sempurna..   ya..mmg lelaki dan perempuan itu saling melengkapi bak kata org,   tp siapalah kita untuk menghalang takdir yg telah tertulis..   aku terima apa pun keputusan..   cukup lah selama tempoh ini kau tertekan.,  mungkin sudah lama kamu merasakn begitu cuma aku yang tidak menyedari..  maaf atas segalanya..   terima kasih atas segalanya..
i will be allright..

everyday i love u

assalam..
wah lamenye x mnulis kat blog ni.

skrg musim pekse.ramai gila org kat library ni.. lebih dari biasa. bile nak exam, kene ada exam slip.
kalo xade xboleh masuk. so ak dgn pendi dah print. esok 5hb paper die. die amek broker. ulang kusus. ak malas da nak amek. malas nak tekejar2. tp ari ni ak lupa nak bwak slip exam tu. so, ak kena marah. semalam pon kena marah. ak pon pelik, bnde tu bukannya susah sgt. tgu jap ak amek kat blik, 5 minit pon x smpai sebenarnye. die nk g print kat cc. alih2 print x bole guna. HAHA PADAN MUKA!!!!! buat lg taik dengan aku! rase mcm nak tergelak guling2 dalam cc tu.  then masih lg dengan kepanasan baran tu. naik je library ak terus masuk tndas. mententeramkan sanubari jiwa raga yang mcm nak jerit-jerit je dalam library ni.

die ckap kalo ak terseksa kapel bersama dengan die, bgtau je. ari2 ak nangis. ak kena sabar la..sbb everyday i love u~




zzzzz

pg tadi dalam kelas mngantok gila.
oleh sebab ak mngantok ak nak balik bilik..
tau sangat kalau mengantok ni, keje x jalan..
and sebelom ade makhluk Allah yang akan kena maki, baik ak balik tdur.

tp perjalanan pulang untuk tidur adalah sesuatu yang mencbar.
ade orang marah ak mngantok...
n aku kena marah sebab ak nak tido..
ok..x bole consider langsung.

bye.

pulau bidong huha

salam..
~smbungan dr previous entry~
just got back from pulau bidong, terengganu.. for those yg x tau..pulau ni UMT yg pnye. gov bagi UMT untuk tujuan pnyelidikan. g sne ari jumaat lepas 6hb, then ari ni bru balik. stay 3h 2m. jadi fasi. this is my 3rd time at pulau bidong. bnyak yg brubah..da bnyak asrama kat situ, surau pon da ade buat.. aktiviti yg dijalankan kat pulau > snorkelling > jungle trekking (melawat tapak vietnam) > tengok galeri air > pertndingan kayak > BBq >memancing
tgok gmbar lah.. gamat kayak
jeti pulau
ikan pari bbq
sunset sunset2
lifeguard pertandingan kayak
noon at pulau
tugu vietnam
i am lucky sbb pg ari ke 2, ada penyu baru lepas bertelur, tgok live!
ketua komandan
candat sotong
cik mat+sang >boatmen yg gile sporting
cik salam hole yg perasan die budak lagi
drop dead gorgeous (?)

pulau bidong

setelah 2tahun ak x dtg pulau ni, ari ni ak smpi jgk buat progrm universitt responsibility bersama bdk matrik teknikal phg. first day dtg..da rndu pendi..sbb this time, die ttggal.. huhu.. but somehow, kat sni diceriakn oleh2 staf yg x sedar dri tua, blagak mcm org muda..ditmbah plak dengan drp dead gorgeous (staf jgk, tp agak mcm diva gtu..auww)..oh..mif sorok pnyu diorg! sory!!!hahhaha..darp ptg td asek gelak je. ak rs staf fakulti org len xde la peramah mcm ni.. siap boleh men kad same2 lg..
last but not least nautical science mmg best!

bkn senang2 nk mntak maaf

"ko ingat senang2 je ke nak mnta maaf bila da buat slah?" ni yg capt ckap kat aku aritu.. pehhh..mnikam kalbu aritu.. pandai2 plak la wartawan2 paparazi2 ni bcerita kisah ak dan dia malam tu..
anyway..ak da insaf semua dah. aku xnk bnde ni tjadi lagi.. im on my way to lupa kan semua yang berlaku.. dan jangan sape2 pon nak ingatkan aku.. i admit my mistake,,that's it..
kepada awak..maaf. tlong jgn ingatkan saya lagi kepada semua bende terjadi.

new love is blossoming

alhamdulillah.. finally, saya dpt fendi balik.. trime kaseh kpade sume yg bercakap, berleter, mmberi nasihat, mmbntu dan juga mendengar salah silap dalm hbungan ini..
ak xkan sia2kan pluang ni.. this might be the last i got..
lov u..let cherish our love back..

i love u more than i did before

i wont give up

this lunch i manage to get him..
to sit with me,,,eating nasi ayam together
our silence is more noisy than the crowd..
it was too early to talk about our new situation,
when i stare at him..i see someting yg amat syahdu..
deep in his eyes..

seriously i feel like want to knee over.
and begging not to leave me anymore..
please..don't leave me

it is hurt when i am with him, but i can't talk like the way we used to..

no laughing, no joking, no perli, no mgutuk org..

feels like we've became strangers, out for the 1st time date..

ya ALLAH..please give me courage..ways, to win him back.. i really need him..in my life..

nilai cintamu

it's been 3days my life going on without u..
empty
dull
sorrow
sad
unexcited
please..im begging.
forgive me for all that I've done..
it really hurts when i have to live in here, without u..

curang

mood skarang..bc bwah ni..
Bagaikan tiada lagi Mentari pagi hari Suram dan kelam Dan aku pun menyendiri
Perginya entah kemana membawa hati luka Kerna kucurang Pada cinta yang kau serah
Dan bagaimanakah Harus kubawa engkau semula Kembali bersama Menyusuli cinta kita dulu
Kugenggam baramu Walaupun panas tak ku terasa Demi mu kuingin kembali Pasti tak kuulangi
Pulanglah oh sayang Bersama salju rindu kasihmu Izinkan ku kembali lagi di hatimu
Biarpun payah kau terima Pasti kucuba

someone is getting bored

yeah..i think someone has getting bored, tired and enough of me or the surrounding..yesterday was full of happiness, excitable moment, and many memories to smile whenever we flash back..
but somehow, someone doesn't feel this anymore, today..
i don't know what or who's to blame.
maybe myself, me, or i,
maybe them, you, her, or him..
but i think, it most probably the long duration of study..
we've spent 3 years here, got another 1 year to carry on..while the other people already left this place, and don't struggle to live in this sh** anymore.. hahaha..now we are blaming the course duration~haih~
the best is yet to come, perhaps..
"da hilang keseronokan, kegembiraan, keceriaan yg dlu2 dirasai pd sem ni, smpikan terasa malas jer belajar sem ni, ape kna ntah,..pergi umt, tp jiwa xde nak blaja x mcm dlu2.." (him, 2012)

katakan tak nak kepada U**

sem baru bermula.. ak dah masuk sem 6 skarang ni.. ak x tau la kenapa ak rase malas sangat nak balik u aritu. bile tiket pon on the spot.. nak balik pon pikir 2 3 kali..
haih.. ape yang x kena entah mungkin sayang nak tinggalkan kawan2 ak kat pekan
kawan2 yang serabot, kawan2 yang bingit, kawan2 yang mnyampah bile aku tengok die kawan2 yang selalu layan ak kasar2, sbb ingat ak ni lelaki, kawan2 yang selalu menganjing ak hitam
ak x kisah.. sebab kawan2 yang diatas tu la membuat kan aku lebih menghargai diorang. baru duduk UMT 1 malam kerinduan sudah dirasa~

last sunday night

wah...ari kama kawen tu bes btol. bkn bes sbbb meraikan kwan kawen je. sbb jmpe kwan skolah.. lpas begelak ketwa di megalane, gerak ke restoran d'ossis, *time kaseh obe blnje roti planta
berganjak pule ke karoke kat kp..
dan hari ini sungguhseronok..
~kawansampaimati~

get wet, stay cool

aritu aku dgan nazrin yol sapik pazil pae nwar
g 'get wet, stay cool' kat gambang waterpark bes wwwooooo
tgok gmbo je laaahhh


~kwansmpimati~

panasonic viera 42inch

da sminggu tv kat umah aku rosak..seminggu le kami dok dengor radio je..  tp..arini.. tv baru smpai~~!!!!!
abah beli tv lcd panasonoc viera 42 inch ciri2 nya adlah HDMI HD SD/USD n ak bc dlm manual die..bole smbung ntenet lg..alahai.. canggih sgt plakkk..
nk try tp aku takot le plak.. kang jd bnde len, mmpos aku~
abg2 seng heng tgah psg tv 

taraaaaaaa.....ni la tv baru~

bila resah

bila resah..ingat saat indahh..  bila rindu..kunyanyikan lagu mu..  sehari ku rasa bgaikan stahun..  mnunggu tibanya hari bahagiaaa..


 maen2 la bile ak ckp aku rndu kau kan..  xpe2.. ada ari, ak balas..

saya gile

saya ketawa atau teruja bila saya tgok.. http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1r90im8Ebp8Ghj9ogxw-K4y1-SS-3QpH5A73Orqduc_bc3lKFvQ oohhh..nk blik umah cepat~

bodoh

ko pelajar universiti kan??
bodo lgi?

ak nk mrh sbb pantry rumah aku, blok2 slalu bergenang dgn sisa2 nasik kat ats lntai..
hellooo...
korg nk msk ikot suke la, nk bsuh priuk ko pon suke ati ko la..
tp tolong la.
bsuh balik lntai tu,,

kalo bnyk sgt sisa mkn nk buang,,
buang dlm beg plastik.
kalo lubang air tu tsumbt??
ade ko nk g repot kat pjbt asrama?
jgn buat ak nk maki ko bole??
jgn sampi aku tlis

'oi bodoh!!bsuh balik lntai ni lpas ko bsuh ko pnye fucking damn priuk nasik, bangang!!!"

gundah gelana

i know that im getting older, but i refused to grow up..
happynewyearguys!