Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

NAK UPDATE BLOG

assalamualaikum.,..
hello allssss (mcm ramai je bace blog ni kan).
setelah berhempas pulas selama 4 tahun dgn ilmu navigation di Universiti Malaysia Terengganu, UMT Cita Warisan, aku berjaya menggenggam segulung ijazah pada oktober lepas. dan bermula la episod job hunting aku. dari Bangsar, ke Bangi. dari Bangi, ke Johor pulak. Alhamdulillah rezeki aku di Johor. namun aku sedikit terkilan bila ada yang mempertikaikan jumlah temuduga aku. mcam diorg cakap "ah kau,..interview merata ceruk, kerja xdapt jugak"..
hemm..tp xape lah kan. biar lambat, asal selamat. better late than never. org cerdik rezeki lmbat kot.. pfftt~ hahaha.. 
2 bulan dok umah, try la berniaga kecik2. so far, xbrape berjaya. rezeki xde lg. so aku decide nak bli brg tu to try for  myself. kulit aku jadi gile truk skrg ni. asal tmbuh jerawat, besar nk mampos. pastu susah pulak nak kecut. haram betol. dherbs pon xberguna skrg. oxy? lagi truk dibuatnya~ haihh..
tension ddk umah kot~

I LOVE GIVEAWAY BY www.nisakay.com

nak join?? klik sini

why men's life easier

Pejabat Baru Google di Dublin yang Ohsemm!!

Terpegun bila tengok pejabat baru Google di Dublin ni. Sebab bukan macam pejabat. lebih kepada library kot. 















insurance-what people think.

sembilu

heh.. sembilu? ape bnde la tajuk ni. sbb tgok crite smbilu hari ahad aritu ke?

sebenarnya aku pon xtau sembilu tu maksudnya apa. ak rase mcm maksud dia sedih2 je sbb sembilu=sempilu. haha..

where to start ek.

well, actually dlm seminggu rasa mcm kami ni dah makin slow, makin suram. i dont know why. mungkin period.asyik nak marah je.  today i have period pain, lagi la rasa mcm nak maki. kerja pon bole thn menyampah nak buat. so, i beritahu la beliau yg dia dah lama x pegang tangan i. perempuan pentingkan sentuhan. sbb awek spupu ak pon komplen bnde yg sama. then mcm x mndpt sambutan sangat keluhan sanubari aku tu. and he blamed me for what he is now.

ok, aku buat salah dulu. itu dulu. ak sayang dia. gila. so aku pjuk dia, ckp yg aku akn trima dia seadanya, even layanan dia berubah sebab salah aku. now, dia pegang la jnji aku tu. aku plak yang lupa apa yang aku janjikan.

the problem is, for how long i must endure it? sampai ke hujung nyawa?

kalo aku ada duit, aku dah lari lama dah.

kita hanya bengkok

Right from the start You were a thief, you stole my heart And I your willing victim I let you see the parts of me, that weren't all that pretty And with every touch you fixed them Now you've been talking in your sleep oh oh Things you never say to me oh oh Tell me that you've had enough Of our love, our love
Just give me a reason, just a little bit's enough Just a second we're not broken just bent, and we can learn to love again It's in the stars, it's been written in the scars on our hearts We're not broken just bent, and we can learn to love again
I'm sorry I don't understand Where all of this is coming from I thought that we were fine (Oh we had everything) Your head is running wild again My dear we still have everythin' And it's all in your mind (Yeah but this is happenin') You've been havin' real bad dreams oh oh You used to lie so close to me oh oh There's nothing more than empty sheets between our love, our love Oh…

bruno mars- when i was your girl

Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
'Cause my heart breaks a little when I hear your name

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That u should have bought me flowers
And held my hand
Should have gave me all your hours
When you had the chance
Take me to every party
'Cause all i wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

your pride, your ego, your needs, and your selfish ways
Caused a good strong woman like me to walk out your life
Now you never, never get to clean up the mess you made, ohh…
And it haunts you every time you close my eyes
It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That u should have bought me flowers
And held my hand
Should have gave me all your hours
When you had the chance
Take me to every party
'Cause all i wanted to do was dance
Now my baby's danc…

Semalam

Perjalanan Alina dr KL ke Kuantan pada mulanya memang menguji kesabaran sebab traffic slow.
"ish, aku da la mngantuk", kata Alina. lalu dia singgah di stesyen minyak dan membeli setin nescafe dan sepaket mr potato. selepas ke tandas, dia kembali ke kereta dan meneruskan perjalanan. sejam setengah jam kemudian, dia tiba di Karak, and traffic jam.
 "Takkan ade roadblock kat tengah highway. gile?" ekon ditutp, sbb org kata kalau jem, ttup ekon so enjin xpanas sangat. lagu teman pengganti keudara. traffic bergerak sedikit demi sedikit. selang 10 minit, barulah alina tau rupanya ada kemalangan di lane kanan.

"cehhh, patot la jem.. demnn. prihatin sgt la plak depa ni, nk slow tgok bagai, siap ade tgkp gmbor lg. aku tgok xde bnde pon kete tu".

kebosanan membelenggu diri Alina. nombor Saiful didail.

Wep, aku keje la.. Nti kite borak ek..
Lorr.. ko keje ke. aku bosan la bwk kete.
Ko nk g mane? ko sorg?
Aah, sorg. nk blik penang. aku dr kg aku kat perlis.
Sory la, …

putus asa

betul, aku dah putus asa selepas seminggu ni.

cari duit lebih dengan cara berniaga, mcm2 ak post kat fb. ramai yg bertanya, tapi tiada kepastian. dari perfume, telefon, slimming lotion, baju, brooch..

mungkin bukan rezeki aku lagi. aku pelik bile seorg post barg jualan, beribu org pm..


puing puing..

hai semua.. (amboi mcm ramai je bace blog aku)..

dah sebulan dah menjalani praktikal kat Penang Port ni. banyak jugak la kerja ofis yg aku dah buat. sronok tu boleh la. bosan pon, boleh la.. haha..

ditempatkan di SBU Marine n hydro, bersama pendi <3 3="" ade="" aku="" aziz.="" bukan="" cakap="" capt="" dalam="" dan="" dia="" feri.="" feri="" hydro="" iman.="" industri="" je="" marin="" mcm="" muka="" nama="" ni="" org="" p="" pasti.="" pendi..haha..="" pon="" pulak="" ruslan="" sbu="" slipway="" sv="" tu.="" unit.="" x="" yg="">
Kami akan dihantar ke berlainan unit n sbu dalam masa 6 bulan ni. setakat ni aku dah ke pilot base (baru 1).…