Sunday, December 8, 2013

NAK UPDATE BLOG

assalamualaikum.,..

hello allssss (mcm ramai je bace blog ni kan).

setelah berhempas pulas selama 4 tahun dgn ilmu navigation di Universiti Malaysia Terengganu, UMT Cita Warisan, aku berjaya menggenggam segulung ijazah pada oktober lepas. dan bermula la episod job hunting aku. dari Bangsar, ke Bangi. dari Bangi, ke Johor pulak. Alhamdulillah rezeki aku di Johor. namun aku sedikit terkilan bila ada yang mempertikaikan jumlah temuduga aku. mcam diorg cakap "ah kau,..interview merata ceruk, kerja xdapt jugak"..

hemm..tp xape lah kan. biar lambat, asal selamat. better late than never. org cerdik rezeki lmbat kot.. pfftt~ hahaha.. 

2 bulan dok umah, try la berniaga kecik2. so far, xbrape berjaya. rezeki xde lg. so aku decide nak bli brg tu to try for  myself. kulit aku jadi gile truk skrg ni. asal tmbuh jerawat, besar nk mampos. pastu susah pulak nak kecut. haram betol. dherbs pon xberguna skrg. oxy? lagi truk dibuatnya~ haihh..

tension ddk umah kot~

Tuesday, July 16, 2013

Monday, June 24, 2013

Tuesday, June 18, 2013

Pejabat Baru Google di Dublin yang Ohsemm!!

Terpegun bila tengok pejabat baru Google di Dublin ni. Sebab bukan macam pejabat. lebih kepada library kot.  
















Sunday, June 16, 2013

Wednesday, June 12, 2013

sembilu

heh.. sembilu? ape bnde la tajuk ni. sbb tgok crite smbilu hari ahad aritu ke?

sebenarnya aku pon xtau sembilu tu maksudnya apa. ak rase mcm maksud dia sedih2 je sbb sembilu=sempilu. haha..

where to start ek.

well, actually dlm seminggu rasa mcm kami ni dah makin slow, makin suram. i dont know why. mungkin period.asyik nak marah je.  today i have period pain, lagi la rasa mcm nak maki. kerja pon bole thn menyampah nak buat. so, i beritahu la beliau yg dia dah lama x pegang tangan i. perempuan pentingkan sentuhan. sbb awek spupu ak pon komplen bnde yg sama. then mcm x mndpt sambutan sangat keluhan sanubari aku tu. and he blamed me for what he is now.

ok, aku buat salah dulu. itu dulu. ak sayang dia. gila. so aku pjuk dia, ckp yg aku akn trima dia seadanya, even layanan dia berubah sebab salah aku. now, dia pegang la jnji aku tu. aku plak yang lupa apa yang aku janjikan.

the problem is, for how long i must endure it? sampai ke hujung nyawa?

kalo aku ada duit, aku dah lari lama dah.

Tuesday, June 11, 2013

kita hanya bengkok


Right from the start
You were a thief, you stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me, that weren't all that pretty
And with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep oh oh
Things you never say to me oh oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason, just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent, and we can learn to love again
It's in the stars, it's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent, and we can learn to love again

I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine (Oh we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind (Yeah but this is happenin')
You've been havin' real bad dreams oh oh
You used to lie so close to me oh oh
There's nothing more than empty sheets between our love, our love
Oh our love, our love

Oh tear ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust, but our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Oh we can learn to love again
Oh we can learn to love again oh oh
Oh that we're not broken just bent and we can learn to love again

bruno mars- when i was your girl

Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
'Cause my heart breaks a little when I hear your name

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That u should have bought me flowers
And held my hand
Should have gave me all your hours
When you had the chance
Take me to every party
'Cause all i wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

your pride, your ego, your needs, and your selfish ways
Caused a good strong woman like me to walk out your life
Now you never, never get to clean up the mess you made, ohh…
And it haunts you every time you close my eyes
It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That u should have bought me flowers
And held my hand
Should have gave me all your hours
When you had the chance
Take me to every party
'Cause all i wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

Although it hurts
you have to be the first to say that you was wrong
Oh, yes you are probably much too late
To try and apologize for your mistakes
But I just want you to know

I hope you buy her flowers
I hope you hold her hand
Give her all your hours
When you have the chance
Take her to every party
'Cause you remember how much i loved to dance
Do all the things you should have done
When you were my man
Do all the things you should have done
When you were my man

Sunday, May 26, 2013

Semalam

Perjalanan Alina dr KL ke Kuantan pada mulanya memang menguji kesabaran sebab traffic slow.
"ish, aku da la mngantuk", kata Alina. lalu dia singgah di stesyen minyak dan membeli setin nescafe dan sepaket mr potato. selepas ke tandas, dia kembali ke kereta dan meneruskan perjalanan. sejam setengah jam kemudian, dia tiba di Karak, and traffic jam.
 "Takkan ade roadblock kat tengah highway. gile?" ekon ditutp, sbb org kata kalau jem, ttup ekon so enjin xpanas sangat. lagu teman pengganti keudara. traffic bergerak sedikit demi sedikit. selang 10 minit, barulah alina tau rupanya ada kemalangan di lane kanan.

"cehhh, patot la jem.. demnn. prihatin sgt la plak depa ni, nk slow tgok bagai, siap ade tgkp gmbor lg. aku tgok xde bnde pon kete tu".

kebosanan membelenggu diri Alina. nombor Saiful didail.

Wep, aku keje la.. Nti kite borak ek..
Lorr.. ko keje ke. aku bosan la bwk kete.
Ko nk g mane? ko sorg?
Aah, sorg. nk blik penang. aku dr kg aku kat perlis.
Sory la, nti kite borak. bye.

Huh. keje plak mamat ni.

Haaa, telipon reza la.. rndu plak kat pakwe aku ni. da la lmbt lg nak jumpe.

Helo, tgh buat ape tu? boring la drive sorg.
Makan megi..kat mane dah?
Da kat sg dua.
Oh, tgh mkn ni..tuuuutt..

putus?

redial.

Tgh buat ape ni??
Makan laa..jap laa.

Pok, letak.

Hampeh.


Sunday, April 21, 2013

haih

haih jugak... why i get angry for someone who wants to change?

Thursday, April 18, 2013

xheran

kalau xmboh g sudoh!!!

aku g sorg je senang. ddk smpi 4 pg.

padan muka awok!

Thursday, March 21, 2013

putus asa

betul, aku dah putus asa selepas seminggu ni.

cari duit lebih dengan cara berniaga, mcm2 ak post kat fb. ramai yg bertanya, tapi tiada kepastian. dari perfume, telefon, slimming lotion, baju, brooch..

mungkin bukan rezeki aku lagi. aku pelik bile seorg post barg jualan, beribu org pm..


Wednesday, March 20, 2013

berniaga ni susah

susah...
xde yg respon pon..
bnyak da duit hbes, buat modal~

Tuesday, March 19, 2013

puing puing..

hai semua.. (amboi mcm ramai je bace blog aku)..

dah sebulan dah menjalani praktikal kat Penang Port ni. banyak jugak la kerja ofis yg aku dah buat. sronok tu boleh la. bosan pon, boleh la.. haha..

ditempatkan di SBU Marine n hydro, bersama pendi <3 3="" ade="" aku="" aziz.="" bukan="" cakap="" capt="" dalam="" dan="" dia="" feri.="" feri="" hydro="" iman.="" industri="" je="" marin="" mcm="" muka="" nama="" ni="" org="" p="" pasti.="" pendi..haha..="" pon="" pulak="" ruslan="" sbu="" slipway="" sv="" tu.="" unit.="" x="" yg="">
Kami akan dihantar ke berlainan unit n sbu dalam masa 6 bulan ni. setakat ni aku dah ke pilot base (baru 1).. hoho.. SBU lain yg akan aku ditempatkan ialah kontena, kargo, oshe dan korporat.

hari ini, aku bosan..sebab xde keje. tapi kalau ada kerja, mmg x cukup tgan la.

ok lah, sampai sini je.

nti upload gmbar ak nek kapal dgn pilot pulak.