Sunday, May 26, 2013

Semalam

Perjalanan Alina dr KL ke Kuantan pada mulanya memang menguji kesabaran sebab traffic slow.
"ish, aku da la mngantuk", kata Alina. lalu dia singgah di stesyen minyak dan membeli setin nescafe dan sepaket mr potato. selepas ke tandas, dia kembali ke kereta dan meneruskan perjalanan. sejam setengah jam kemudian, dia tiba di Karak, and traffic jam.
 "Takkan ade roadblock kat tengah highway. gile?" ekon ditutp, sbb org kata kalau jem, ttup ekon so enjin xpanas sangat. lagu teman pengganti keudara. traffic bergerak sedikit demi sedikit. selang 10 minit, barulah alina tau rupanya ada kemalangan di lane kanan.

"cehhh, patot la jem.. demnn. prihatin sgt la plak depa ni, nk slow tgok bagai, siap ade tgkp gmbor lg. aku tgok xde bnde pon kete tu".

kebosanan membelenggu diri Alina. nombor Saiful didail.

Wep, aku keje la.. Nti kite borak ek..
Lorr.. ko keje ke. aku bosan la bwk kete.
Ko nk g mane? ko sorg?
Aah, sorg. nk blik penang. aku dr kg aku kat perlis.
Sory la, nti kite borak. bye.

Huh. keje plak mamat ni.

Haaa, telipon reza la.. rndu plak kat pakwe aku ni. da la lmbt lg nak jumpe.

Helo, tgh buat ape tu? boring la drive sorg.
Makan megi..kat mane dah?
Da kat sg dua.
Oh, tgh mkn ni..tuuuutt..

putus?

redial.

Tgh buat ape ni??
Makan laa..jap laa.

Pok, letak.

Hampeh.