Sunday, December 8, 2013

NAK UPDATE BLOG

assalamualaikum.,..

hello allssss (mcm ramai je bace blog ni kan).

setelah berhempas pulas selama 4 tahun dgn ilmu navigation di Universiti Malaysia Terengganu, UMT Cita Warisan, aku berjaya menggenggam segulung ijazah pada oktober lepas. dan bermula la episod job hunting aku. dari Bangsar, ke Bangi. dari Bangi, ke Johor pulak. Alhamdulillah rezeki aku di Johor. namun aku sedikit terkilan bila ada yang mempertikaikan jumlah temuduga aku. mcam diorg cakap "ah kau,..interview merata ceruk, kerja xdapt jugak"..

hemm..tp xape lah kan. biar lambat, asal selamat. better late than never. org cerdik rezeki lmbat kot.. pfftt~ hahaha.. 

2 bulan dok umah, try la berniaga kecik2. so far, xbrape berjaya. rezeki xde lg. so aku decide nak bli brg tu to try for  myself. kulit aku jadi gile truk skrg ni. asal tmbuh jerawat, besar nk mampos. pastu susah pulak nak kecut. haram betol. dherbs pon xberguna skrg. oxy? lagi truk dibuatnya~ haihh..

tension ddk umah kot~