Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

Defeated

Bila aku sudah cuba untuk mengisi kekosongan hati,
Bila aku sudah buat dia menjadi orang yang istimewa dalam hidup,
Bila aku sudah percaya yang dia adalah yang terakhir,
Bila kita sudah berkata yang kita akan selalu ada untuk kita,
Bila orang lain berdoa untuk kita,
Bila selama ini aku fikir kau rasa sama dengan apa yang aku rasa,
Bila kau berkata
Tidak.








Kejoraku Bersatu

Hai, readers. Ade lagi ke readers?
Dalam dua bulan ni, benda yg tak dijangka, x disangka, x terpikir akan terjadi, berlaku kat aku. Sedih, terkilan, hampa, kecewa, marah, sakit semua ada.
Benda yang ak xmampu buat dengan org lain, benda yang tak pernah terlintas di fikiran ituah yang berlaku. benarlah kata 'kita merancang, Tuhan yang tentukan'.
Aku x mampu nak ada future dengan sombody else, yet now sekarang pon tak mampu degan tiadanya kau.
Jumpa kasut lawa, aku tak tau nak bagitau siapa. Nak makan piza, aku teringat yang kau pernah habisakn rm80 just untuk makan kita berdua. And kita tersandar kenyang. Tengok baju belang kat Padini, dah xtau aku patut belikan ke siapa. Jerawat naik, tak tau nak mengadu kat siapa. Period pain, tak tau nak mengeluh kat siapa.
Aku ingat, aku mampu untuk move on Tidak. Aku x mampu. Langsung tidak mampu.
Ego yang membolehkan aku berdiri macam tiada apa yang terjadi.
Terlajak MV Discovery boleh lagi full astern. Fail subject boleh lagi kau repeat.